Flyers maken met deze 5 tips

Dus jij wilt een flyer maken? Een goed idee! Maar waar begin je? Om het maximale uit je flyers te halen, geven wij je een aantal goede tips! Zo weet jij dat je de juiste keuze maakt voor de flyers en waar je op moet letten bij het ontwerp. Wij zetten alles overzichtelijk voor je op een rijtje in dit blog!

1. Het doel van je flyer

Voordat je echt kunt beginnen, is het belangrijk dat je weet waarom je de flyer eigenlijk wilt maken. Kortom: wat is het doel van je flyer en wat wil je bereiken? Zonder dat helder te hebben, kun je eigenlijk niet aan de slag. Niet alleen het ontwerp, maar ook de manier van flyers verspreiden wordt daar namelijk door beïnvloed. Wil je mensen informeren? Of juist direct naar een website krijgen? Dat zijn twee totaal verschillende doelen die ook vragen voor een andere aanpak. Zorg dus dat je voor jezelf helder hebt wat doel van de flyer is.

2. Tekst: minder is beter

Je hebt veel te vertellen, dat begrijpen wij maar al te goed. En je wilt ook alle ruimte optimaal benutten, begrijpelijk. Maar houd de tekst die gebruikt beperkt. Zeg nou eerlijk, zou je zelf een flyer lezen waarop (te) veel tekst staat? Waarschijnlijk niet. Datzelfde geldt voor veel van de lezers/ontvangers van jouw flyers. Te veel tekst nodigt niet uit en schrikt in veel gevallen juist af. Probeer dus zuinig te zijn met de tekst die je gebruikt en houd dit beperkt tot het minimale. Wil je meer vertellen? Dan is een link naar website - eventueel via een QR-code - een goede oplossing. Of kijk of een folder meer bij je past. Het verschil tussen een flyer en een folder is dat je bij een folder meerdere zijden hebt om te bedrukken. Je kunt hier dus meer informatie kwijt.

3. Sprekende afbeeldingen geven je flyer kleur

De uitdrukking ‘een foto zegt meer dan 1.000 woorden’ ken je vast wel. En dat geldt ook gewoon voor een flyer. In het vorige kopje heb je al kunnen lezen dat je zuinig met zijn met de tekst. De ruimte kun je over het algemeen beter gebruiken voor afbeeldingen of foto’s. Met een afbeelding kun je gemakkelijk een bepaalde sfeer neerzetten, iets verduidelijken of juist informeren.

Zorg wel voor goede kwaliteit foto’s. Goede kwaliteit is in dit geval minimaal 300 dpi. Zo weet je zeker dat de afbeelding of foto haarscherp gedrukt wordt. Vind je het lastig om een goede foto te maken? Schakel dan een professional in! Het is misschien een investering in eerste instantie, maar geloof ons: je gaat er geen spijt van krijgen.

4. Voldoende witruimte voor een prettige leeservaring

Hoe groot de drang ook is om de ruimte ten volste te benutten, witruimtes zijn ontzettend belangrijk. Deze delen zorgen namelijk voor de nodige rust in het ontwerp. Ook zorgt het ervoor dat de teksten aantrekkelijker ogen en ook nog eens makkelijker lezen. Dus nogmaals: beperk de tekst. Een gedeelte zonder ‘iets’ is alleen maar positief!

5. Het juiste formaat en materiaal maken je flyer af

Het gaat veel over de inhoud, als het gaat om hoe een flyer eruit moet komen te zien. Maar wat dacht je van het formaat en het materiaal van de flyer? Dit zijn geen onbelangrijke punten als het gaat om de uitstraling van de flyer.

Formaat

Er zijn verschillende formaten waarop flyers gedrukt worden. Verreweg het meest gekozen, is het A5-formaat van 14,8 x 21 cm. Het is een handzaam formaat dat gemakkelijk mee te nemen is en toch groot genoeg voor alle informatie die je er op kwijt wilt. Andere populaire formaten zijn onder andere het A4-formaat en het A6-formaat. Wil je juist afwijken van een standaard formaat? Met de optie ‘Eigen maat’ kun je je eigen formaat invoeren. Handig om net even anders te zijn dan de rest!

Materiaal

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten papier waarop je jouw flyer kunt laten drukken. Van dunne papiersoorten die geschikt zijn voor flyers die je goedkoop wilt versturen tot dikkere flyers die voor langere tijd bewaard blijven: het kan allemaal. Binnen de papiersoorten kun je grofweg de volgende verdeling maken: ongestreken en gestreken papier. Ongestreken papier is ruwer en hierdoor ideaal om te schrijven. Gestreken heeft een gladdere afwerking en leent zich uitstekend voor foto’s en ontwerpen met veel kleur.


Met deze tips kun jij eenvoudig aan de slag met het maken van flyers! Of het nu om een kleine of juist een grote oplage gaat, bij Flyerzone heb je volop keuze om deze helemaal naar jouw eigen wensen samen te stellen. Wat mogen wij voor jou drukken?

 

Reacties