2 minuten

Marc


Geef jezelf weg!

Het is klein, maar oh zo handig: een visitekaartje. Ideaal om je gegevens uit te wisselen of achter te laten bij bijvoorbeeld een expositie of beurs. Ben je erg creatief en wil je dit ook laten zien met je kaartje? Dat kan natuurlijk! In dit blog vind je tips hoe jij creatief voor de dag kunt komen. Check 't snel!

Uitwisselen maar

Als creatieveling heb je altijd iets bij je waarmee je je kan uiten. Een klein notitieblokje, een stift, een pen, noem maar op. Een echte zakenman heeft een visitekaartje. Zonder gaat hij zeker de deur niet uit. Ook als ZZP'er is het slim om altijd een kaartje bij je te hebben. Als je bijvoorbeeld vaak gebruikt maakt van een flexplek, dan kom je al snel met veel verschillende ondernemers in contact. Uitwisselen maar!

typografie

patroon

Val op

Natuurlijk wil iedereen gezien worden. Maar hoe voorkom je dat je kaartje verdwijnt in een stapel op iemands bureau? Of erger nog, bij het oud papier? Door lekker uit te pakken. Hoe je dit doet, is geheel aan jou! Wees creatief, maak bijvoorbeeld gebruik van tekst, patronen, kleuren, papiersoorten. Afwijken van de standaard dus :)

variatie

lettertypes

gevouwen

Ga helemaal los

Een visitekaartje bestellen is simpel. Binnen een paar muisklikken is je bestelling bevestigd. Maar voor de echte creatieveling is dat misschien niet genoeg. Zodra jij je kaartjes hebt ontvangen van de drukker kun je deze bijvoorbeeld nog gaan pimpen. Je kunt bijvoorbeeld elk kaartje uniek maken door met verf en water te spelen. Zo weet je zeker dat geen enkel kaartje hetzelfde is! Ben jij meer van 'less is more'? Weinig tekst en veel witruimte valt ook op, dus alles is mogelijk om flink te knallen. Succes!

eigen draai

eigen draai werking

less is more

Bron: Pinterest.

Meer inspiratie nodig? In ons vorige blog verfrissen we je geheugen over bleed, marges en contouren, zeker een kijkje waard!

 

Reacties