2 minuten

Marc


Handige tips voor het bedrukken van vlaggen

Ook de maand juni staat in het teken van festival drukwerk. Daar hangen wij de vlag voor uit! Ontdek snel onze tips die je echt niet mag missen als je vlaggen laat bedrukken.

Wat betekent doordruk?

Al onze vlaggen bedrukken we enkelzijdig op sterk 115 grams polyester materiaal. Als we de vlag full colour bedrukken, wordt deze na het bedrukken verhit waardoor er een doordruk ontstaat. Hierdoor is jouw ontwerp ook op de andere zijde van de vlag zichtbaar. Deze doordruk is 95% van het originele beeld aan de voorkant van de vlag. Het ontwerp is dus aan twee zijdes zichtbaar, maar bij de ene zijde iets minder duidelijk en natuurlijk in spiegelbeeld.

Wat houdt PMS bedrukking in?

Naast full colour, kun je bij ons je vlag in 1, 2, 3 en 4 PMS kleuren bedrukken. PMS (Pantone Matching System) kleuren werken met kleurnummers. Zo kun je in een PMS-waaier specifieke kleuren opzoeken waardoor de kleuren bij elke bestelling exact met elkaar overeenkomen. Het enige nadeel aan het PMS-systeem is dat het duurder is dan full colour bedrukkingen.

Welke vlaggen kunnen we bedrukken?

Je kunt bij ons drie varianten vlaggen bestellen. De baniervariant bedrukken we full colour en is beschikbaar in veel verschillende formaten. Onze beachvlaggen kunnen zowel indoor als outdoor gebruikt worden en zijn makkelijk op te zetten. De mast waar de beachvlag aan bevestigd is, leveren we standaard mee inclusief handig nylon tas. Handig! Daarnaast hebben we onze mastvlaggen die we zowel zeefdruk als digitaal bedrukken. Wapperen maar!

vlaggen

Veel mensen naar je festival krijgen? In een vorige blog vertellen we hoe je dat doet met entreekaarten. Opvallen maar!

 

Reacties