1 minuut

Marc


Met 350 grams papier makkelijker kiezen

Houd jij van keuze? Wij ook. Maar te veel keuze is niet altijd fijn. Zo kregen we afgelopen maanden bijvoorbeeld veel vragen over het verschil tussen 300, 350 en 400 grams mat mc papier. Om het voor jou makkelijker te maken, hebben we nu voor 1 grammage gekozen: 350 grams mat mc!

Verschil in gewicht

Even een klein rekensommetje over het gewicht van papier. Dit gewicht geven we in grammen per vierkante meter aan. Dit betekent dat als je een visitekaartje op 350 grams bestelt, je het hebt over 1/213ste deel van een vierkante meter. Een standaard visitekaartje is 5,5 bij 8,5 cm dus per stuk weegt een visitekaartje ongeveer 1,6 grams. Het verschil tussen het drukken van visitekaartjes op 300 of 400 grams papier, is dus maar 0,2 gram.

350 grams mat mc

Wat in papier zit? Nou, niet alleen maar papier. Zo zit er naast pulp ook vocht, lijm en opdikkingsmiddelen in. Hoe dik jouw visitekaartje aanvoelt, hangt dus af van een combinatie van al deze ingrediƫnten. 350 grams mat mc is een geschikt papiertje voor bijvoorbeeld flyers, compliment cards en deurhangers.

100% eigen productie

Sinds vorig jaar drukken we al het drukwerk zelf. En kunnen we heel veel drukwerk goedkoper en sneller maken. Wil je een keer zien hoe je drukwerk gemaakt wordt? We ontmoeten je graag in onze drukkerij. Stuur een mailtje of bel meteen voor een afspraak en ontdek alles over papier en drukwerk!

 

Reacties