2 minuten

Marc


Om je vingers bij af te likken

Nog even en het is kerst. Wat voor een lekker menu flans jij dit jaar in elkaar? Bij zo'n lekker kerstdiner horen natuurlijk ook placemats. En daar kun je best mee uitpakken! Benieuwd naar toffe ideeën? Check ons blog!

ontwerp

ontwerp1

Buiten de lijntjes

De belangrijkste functie van een placemat is natuurlijk dat het je tafel schoonhoudt. Inderdaad functioneel, maar wij vinden eigenlijk dat het nog een functie heeft: het maakt jouw tafelschikking compleet, want met placemats kun je erg leuke dingen doen! Het enige waar je bij je ontwerp rekening mee moet houden is dat je je realiseert dat meer dan de helft van je placemat niet zichtbaar is zodra het eerste gerecht wordt geserveerd. Even buiten de lijntjes denken dus.

ontwerp2

ontwerp3

Spieken mag

Wat we veel zien zijn ontwerpen met een bord en bestek. Leuk, maar creatief? Dat valt wel mee... Het wordt al een stuk creatiever als je de verschillende messen, vorken en lepels laat zien. Naast een tof ontwerp, is het ook nog eens een slimme manier om te onthouden met welk bestek je moet beginnen. Een spiekbriefje, maar dan eentje dat getolereerd wordt, zeg maar ;-)

ontwerp-4

Themagerelateerd

Wat leuk is aan het ontwerpen van placemats, is dat je je placemat zo kunt vormgeven dat deze aansluit bij het etentje. Zo kun je voor een ontwerp gaan dat bijvoorbeeld verschillende ingrediënten van het menu toont. Organiseer je een etentje voor je collega's? Dan kun je een placemat vormgeven die bijvoorbeeld linkt met jullie afdeling of sector. Gaaf! Kortom, de mogelijkheden zijn weer eens eindeloos! :-)

Bron: Pinterest.

Meer inspiratie nodig? In ons vorige blog vertellen we alles over foamboard, zeker een kijkje waard!

 

Reacties