Sinterklaas goes digital

De Sint zat te denken… Op Pakjesavond is dat misschien wel de meest uitgesproken zin in Nederland. Dit jaar zal dat ‘live’ in veel gevallen wel voor een kleiner publiek zijn. Maar hoe zorg je nu toch voor een geslaagde Pakjesavond? Flyerzone ging op onderzoek uit en geeft je een paar tips!

Luchtkussenenvelop

1. Dure lucht

De makkelijkste manier is om Sinterklaas via een scherm naar binnen te halen. Aan Zoom-meetings, Skype-vergadering en videocalls zijn we inmiddels gewend. Waarom zouden we de Sint daar niet bij betrekken? Met vrienden of je familie of gezin: in elke samenstelling is een meeting met de Sint mogelijk. Voordeel van een videoverbinding is dat het het dichtst komt bij een fysieke ontmoeting. Praten, reageren, vragen stellen: het kan allemaal. Wil je een online meeting met Sinterklaas, dan zou ik niet al te lang wachten met reserveren. Digitale afspraken zijn dit jaar populairder dan ooit!


Boodschap!

Een eenvoudigere optie is een videoboodschap. De aanbieders van een videoboodschap van onder andere de Sint schieten als paddestoelen uit de grond. Voordeel is dat je zo’n boodschap redelijk goed kunt regisseren. Je kunt zelf de toon en de inhoud grotendeels bepalen. Vier je het met kinderen, dan zal de videoboodschap een serieuze insteek hebben. Vier je het als vrienden onder elkaar, dan is het juist leuk om de een ludieke videoboodschap te regelen.


Terug in de tijd

Zeker dit jaar zijn de ouderwetse (bord)spellen weer erg populair. Waarom dit niet combineren met Sinterklaas en de bijbehorende cadeaus. Speel voor of na het uitpakken van de cadeaus een spelletje. Je kunt ook het spelen van een spel combineren met het uitpakken van de cadeaus! Zo zijn er verschillende dobbelspellen waarbij de cadeaus verdeeld worden. Ook kun je het prima combineren met bijvoorbeeld Monopoly (cadeaus ‘kopen’) of Twister (bepaalde kleur = cadeau). Met een videoverbinding kun je dit zelfs met grote groep vrienden of familieleden doen! Het spel 30 Seconds is gemakkelijk via Skype te spelen!


Zit jij nog met je handen in het haar en heb je nog geen cadeau? Bij Flyerzone vind je de leukste gepersonaliseerde cadeaus!


 

Reacties