2 minuten

Jorrit


Toffe posters voor die kale muur

Posters zie je overal. In de etalages van winkels, tijdens het wachten op de bus, in de bioscoop, op tienerkamers... Ja, geef maar toe. Jouw muur hing ook vol met posters van je grote idool :) Om die verliefdheid van toen weer naar boven te halen, hebben we een aantal toffe exemplaren voor je opgezocht. Check 't meteen!

filmposters

filmposters

Posters bevatten vaak informatie over bijvoorbeeld een festival dat binnenkort plaatsvindt. Omdat je meteen de doelgroep wil aanspreken, moet je boodschap duidelijk en helder zijn. Die eerste indruk kun je ook maar één keer maken. Dus geen moeilijke woorden, maar jip-en-janneketaal. Houd er dan wel rekening mee dat je poster ook op afstand te lezen moet zijn. Voor een afstand van 5 meter kun je bijvoorbeeld een lettergrootte van 118 aanhouden. De kop van je poster wordt dan in ieder geval gelezen.

posters beeld

Je hebt veel verschillende soorten posters. Iedere vormgever heeft natuurlijk een eigen stijltje, maar hierin kun je best een onderscheid maken. Je kunt je posters bijvoorbeeld alleen voorzien van tekst. Sommige mensen vinden het saai, maar het is best een kunst om je posters toch aantrekkelijk te maken dat het de aandacht van mensen trekt.

posters creatief

posters creatief

Natuurlijk is het ook mogelijk om te communiceren met beeld. Een afbeelding is duidelijk en in de meeste gevallen voor iedereen begrijpbaar. Een beetje Photoshop hier en daar en je maakt al snel een ijzersterke campagne!

posters merken

posters inspiratie

Naast het branden van je merk, kun je natuurlijk ook posters voor de fun maken. Vaak zijn dit posters van een ontwerper die in een goede creatieve bui was zonder een directe boodschap of bedoeling. Gewoon omdat het kan. Vaak zijn dit de tofste posters. Wie wil nu niet een dolfijn uit een bananenschil aan de muur?

posters muurversiering

Bron: Pinterest.

Meer inspiratie nodig? In ons vorige blog vertellen we je alles over fotoboeken! Ideaal voor je overvolle smartphone ;-)

 

Reacties