minuten

Rob


Welk font gebruik ik voor mijn brochure?

September staat in het teken van studentendrukwerk. Als student ben je altijd druk met verslagen typen. Ga eens voor een persoonlijke inbreng en maak je eigen brochure. Gaaf!

Wat is een brochure?

Voor een verslag of eindpresentatie van je opleiding is een brochure ideaal. Een brochure is namelijk een boekje met meerdere bladzijden waarin je veel informatie kwijt kan. Hierdoor zijn ze ideaal voor een korte samenvatting van je onderzoek of de onderbouwing van een nieuwe huisstijl!

Brochure stylen

Je kunt je brochure helemaal zelf stylen. Zo kun je ervoor kiezen om de brochure in de rug te nieten. Dit is ook meteen de meest voorkomende binding. Daarnaast kun je de pagina’s in laten binden met een spiraal. Zo kun je elke pagina volledig omslaan. Maar ook een lijmbinding behoort tot de mogelijkheden. Wil je toch liever losse pagina’s, dan doen we dat. We zijn niet zo moeilijk ;-)

Aantrekkelijke brochures

Bij het ontwerpen van een brochure houd je natuurlijk rekening met je doelgroep. Je wilt dat je brochure wordt gelezen, dus het is wel handig als deze uitnodigend is. Dat kun je op meerdere manieren doen. Zo kun je kiezen voor een voorkant met alleen typografie of juist alleen beeld. Is het je wel eens opgevallen dat veel covers van brochures hetzelfde zijn? Zo vind je op de cover altijd het logo van het bedrijf of de naam van het merk, een globale samenvatting van artikelen die aan bod komen en een erg triggerende of aantrekkelijke afbeelding. Denk aan een persoon die is geïnterviewd of een nieuw product of machine die wordt uitgelicht. Toffe covers zijn die van:

Brochureteksten en opmaak

Bij het schrijven is het belangrijk dat je rekening houdt met de lezer. Dit doe je door de juiste schrijfstijl en woordkeuze aan te houden, maar ook de wijze van indelen van de pagina. Zo is de (brood)tekst van een brochure makkelijk leesbaar als de lettergrootte tussen 9 en 12 pt groot is. De headlines zijn vaak 10x groter dan de broodtekst, zodat de lezer meteen weet waar de tekst op de pagina over gaat. Om de tekst prettig leesbaar te houden is het slim om te spelen met witruimte. Hiermee creëer je alinea’s waardoor de bladzijde rustiger oogt en de tekst prettig leesbaar is.

De witruimte in combinatie met een Serif font zorgt ervoor dat de tekst fijn leest. De keuze voor Serif fonts is dan ook vaak een bewuste keuze. Wij kunnen woorden namelijk sneller lezen als de tekst geschreven is in een Serif font. Dit komt omdat een Serif font, in tegenstelling tot een Sans Serif font, ‘pootjes’ heeft. Die pootjes zorgen ervoor dat ons brein eenvoudiger letters kunnen identificeren. Natuurlijk ben je helemaal vrij in het kiezen van het juiste font voor jouw brochures, want alleen op die manier maak je het echt uniek. Op zoek naar het juiste font voor jouw brochure? Vind hier inspiratie:


Heb je een kort verslag? Laat dan eens een hippe flyer drukken!

Uitleg brochures

 

Reacties