Welke materialen kiezen voor je vlaggen?

Vlaggen bedrukken, een goed product om je bedrijf mee te promoten. Het zijn opvallende producten die je vaak op veel plekken ziet wapperen. Vlaggen zijn er dan ook in verschillende maten en materialen. Dit is ook wel belangrijk aangezien ze op vele manieren gebruikt kunnen worden. In dit blog gaan we langs een aantal materialen. Lees mee en kijk welke het beste bij jou past!

Materialen vlaggen

Welke materialen zijn er?

Om ervoor te zorgen dat je vlag naar jouw wens is, zijn er vele materialen en formaten beschikbaar. Ook het wisselvallige weer dat wij hebben heeft invloed op de beste keuzes voor jou. De laatste jaren hebben we regelmatig te maken gehad met stormen en harde wind. Iets waar een vlag die je buiten hebt hangen, altijd aan blootgesteld wordt. Hieronder geven we een antal opties.

Vlaggendoek

Een populair materiaal is het 110 grams vlaggendoek. In dit materiaal is er een doordruk van 95%. Wat betekent dit? Aan de ene kant wordt de vlag bedrukt met jouw ontwerp, deze bedrukking is aan die kant dus voor 100% te zien. Door de transparante eigenschappen van het materiaal is aan de andere kant van de vlag je ontwerp voor 95% te zien in spiegelbeeld. Hierdoor hoef je maar één kant te bedrukken! De vlag heeft een subtiele en lichte satijnglans waardoor de opdruk onder alle weersomstandigheden goed en duidelijk zichtbaar is.

Winddoorlatend

Ons winddoorlatende materiaal is erg vergelijkbaar met het vlaggendoek. Het gewicht is hetzelfde en heeft ook een doordruk van 95%. Echter zijn in deze vlaggen kleine gaatjes verwerkt. Dit zorgt ervoor dat de wind erdoorheen gaat in plaats van er tegen aan. Vooral op plekken waar het veel waait is dit materiaal aan te raden. Het zorgt voor een langere levensduur van jouw vlag. In Nederland is dit dan ook een goede eigenschap doordat het weer nogal wispelturig kan zijn in ons land. Het is dus iets om hier rekening mee te houden als je vlag op een plek hangt waar veel wind staat

Bisonyl

Bisonyl is een stevig materiaal waar wij ook onze spandoeken van maken. Het is een stuk zwaarder materiaal waardoor het minder snel begint te wapperen als de andere twee materialen. Het is stevig en kan dus iets beter tegen een stootje. Bij dit materiaal is er echter geen sprake van een doordruk. Als je één kant laat bedrukken, zie je daadwerkelijk ook één bedrukte kant. Houd hier dus rekening mee. Dit geeft wel de mogelijkheid om aan beide kanten een ander ontwerp te plaatsen. Wees dus extra creatief bij dit materiaal!

Water- en scheurvast papier

Als laatste zijn er nog vlaggenlijnen. De vlaggetjes die hierop geplaatst zijn, zijn van YupoBlue gemaakt. Dit is een synthetische papiersoort wat water-en scheurvast is. Hierdoor kun je eenvoudig je vlaggen opbergen en later weer goed gebruiken!

Extra tip!

Een vlag is een product dat zonder problemen voor langere tijd buiten gehangen kan worden. Hierbij is het wel belangrijk goed op te letten bij harde winden. Bij windkracht 6 of hoger is het risico dat het materiaal scheurt of op een andere manier beschadigd kan worden. Wil je dus extra lang van je vlaggen genieten, haal de vlag dan bij erg harde wind naar binnen.


Nu je de materialen beter kent en weet waar je op moet letten, is het tijd je eigen vlag te bestellen! Weet jij al welk materiaal je gaat kiezen voor je vlaggen? Bekijk nu snel ons ruime assortiment en laat je eigen vlag bedrukken!

 

Reacties