Welke papiersoort moet ik gebruiken voor mijn visitekaartje?

Visitekaartjes zijn er in verschillende soorten. Maar welke papiersoorten zijn nou het beste geschikt voor visitekaartjes? En hoe weet ik welke ik moet gebruiken? Hieronder leggen we uit welke er zijn en delen we ze in categorieën zodat je kunt zien welk materiaal je voor jouw gelegenheid kunt gebruiken!

Welke papiersoort wordt het vaakst gekozen voor een visitekaartje?


Mat MC

Om met de deur in huis te vallen beginnen we met onze populairste papiersoort en dat is de Mat MC. Deze wordt veel gekozen omdat het een simpele en gangbare papiersoort is. Het materiaal van zichzelf is wit, het is makkelijk om op te schrijven en hij is goed stevig. Om hem goed en luxe af te maken kun je ook kiezen om het visitekaartje te lamineren met een matte of glanzende laag.

Duurzame papiersoorten voor je visitekaartje

Duurzaamheid is iets wat je niet meer kan ontlopen. Wij bij Flyerzone zijn hier dan ook veel mee bezig. Wij bieden voor onze visitekaartjes dan ook verschillende duurzame papiersoorten om je unieke visitekaartje mee te bedrukken.


Kraftkarton

300 grams Kraftkarton is een duurzaam materiaal dat volledig bestaat uit karton en oud papier. Deze heeft hierdoor ook een bruine uitstraling. Hierdoor adviseren we ook een zwart ontwerp er op te laten drukken. Dit komt doordat de bruine uitstraling de andere kleuren minder sterk laat overkomen.

recyclingpapier

300 grams Recyclingpapier is volledig gemaakt van gerecycled papier zonder dat er andere grondstoffen hierbij in zijn gestopt. Dit is dus een goede optie als je goed wilt letten op duurzaamheid. Het papier heeft een mooie witte afwerking

Paperwise

300 grams PaperWise is een duurzaam alternatief voor papier en karton, gemaakt van landbouwafval zoals maïs, suikerriet en graan. Het papier is ook ongebleekt waardoor het papier ontzettend milieuvriendelijk is. Verder heeft het materiaal een lichtbruine uitstraling.

biotop

300 grams Biotop is een crèmekleurig materiaal dat volledig bestaat uit afvalhout. De crèmeachtige kleur blijft zoals het is aangezien bij dit materiaal geen witmakers worden gebruikt.

Papiersoorten met een luxe uitstraling voor je visitekaartje

Een visitekaartje is een cruciaal middel om snel en effectief je (bedrijfs)gegevens door te geven. Hierbij is het ook mooi om je visitekaartje een mooie en luxe uitstraling te geven. Wil je echt opvallen? Door middel van deze papiersoorten is dit meer dan mogelijk! We nemen je mee door deze papiersoorten.


linnenpersing

280 grams Linnenpersing (de naam zegt het al) is een papiersoort met een structuur van linnen. Door het speelse lijnenspel wordt een uniek patroon gecreëerd, die jouw drukwerk een luxe uitstraling meegeeft. De kleur van linnenpersing kan omschreven worden als hoog-wit. Hierdoor komen de kleuren ook nog eens heel mooi uit.

metallic

300 grams Metallic heeft een glanzende en reflecterende kleur, je kan hier kiezen tussen zilver, goud en parelmoer. Dit is daarom een goede keuze om je visitekaartje een opvallende look te geven aangezien het een unieke uitstraling heeft!

Tintoretto gesso

350 grams Tintoretto Gesso is een papier met een zachte, subtiele korrelachtige afwerking, vernoemd naar de kunstenaar Tintoretto. Dankzij de unieke uitstraling is dit perfect om te gebruiken voor speciale gelegenheden!

Papiersoort met een klassieke uitstraling voor je visitekaartje

Ook hebben we een papiersoort die goed aansluit bij een wat moderne en klassieke gelegenheid.


Natuurkarton wit

300 grams Natuurkarton wit is wit karton gemaakt van natuurlijke vezels, een ideaal materiaal vanwege zijn stevigheid en elegante uitstraling. je kunt hier makkelijk op schrijven waardoor je het voor veel dingen kunt gebruiken!

Nu we de papiersoorten op een rijtje hebben gezet is het makkelijker om een keuze te maken. Ga je voor de populaire soort of wil je je onderscheiden en kies je voor een klassieke uitstraling? Laat nu Flyerzone jouw visitekaartjes drukken en begin met het uitbreiden van je netwerk!

 

Reacties