Dibond, waar kan je het voor gebruiken?

Wil je beginnen met promoten of het aankleden van je huis/ pand, alleen twijfel je hoe en waarmee je het wilt doen? Met dibond kun je al vele kanten op! Dibond staat bekend om zijn weerbestendigheid, stijfheid en gladde oppervlak, waardoor het ideaal is voor zowel binnen- als buitengebruik. Maar wat kun je nou precies met dibond drukwerk? In dit blog laten we zien waarvoor je dibond drukwerk kunt gebruiken en wat de voordelen hiervan zijn.

header dibond

Wat kun je met dibond drukwerk?

Jezelf of jouw werk op een professionele manier presenteren? Dibond is door zijn veelzijdigheid te gebruiken voor verschillende doeleinden. Van zakelijk gebruik tijdens beurzen tot aan de muur bij je thuis: het dibond vind je overal. Je geeft hiermee je drukwerk de uitstraling die het verdient, of het nu binnen of buiten wordt gebruikt. Speciaal voor jou hebben we een aantal populaire toepassingen op een rijtje gezet.

Reclameborden

Doordat het dibond zowel binnen als buiten gebruikt kan worden, is het erg populair om te gebruiken als reclamebo. Het materiaal is water- en weersbestendig en kan hierdoor ook voor langere tijd buiten blijven hangen zonder in te leveren op kwaliteit. Plaats dibond reclameborden langs drukke wegen, in winkelcentra, bij evenementenlocaties of op andere strategische locaties om de aandacht van de mensen te trekken en je merk/ dienst te promoten.

Informatieborden

Ook als een informatiebord is dibond een populair materiaal. Het kan gebruikt worden om belangrijke informatie over je bedrijf, producten of diensten te delen, zoals openingstijden, contactgegevens of productkenmerken. Daarbij is het ook handig als wegwijzers in je bedrijf. Dankzij de stevigheid van het materiaal blijft niet alleen de print lang mooi, maar het materiaal zelf ook. Met onze verschillende ophangmaterialen - die u gemakkelijk los meebestelt - hang je de plaat snel en makkelijk aan de muur.

Expositie

Ben je kunstenaar of fotograaf? Dan is dibond vast niet onbekend. Het is een geliefd materiaal voor het afdrukken van de mooiste kunstwerken. Zo komen jouw creaties altijd op een mooie en professionele manier op een stevig plaatmateriaal , waar je voor langere tijd van kunt genieten! De stevigheid van dibond zorgt ervoor dat je kunstwerken goed beschermd zijn en mooi worden gepresenteerd. Bovendien biedt dibond een strakke en moderne uitstraling.

Tentoonstelling

Naambordjes

Als laatste maar niet als minste zijn er nog naambordjes. Je hebt er vast wel eens 1 gezien, de bordjes die vaak bij de ingang van een huis of pand hangen. Hier staat op wie er wonen of werken. Ideaal voor bezorgers die je naam kunnen herkennen van een bestelling. Ook zorgt het voor een extra persoonlijk gevoel dat je aan je huis of pand toevoegt. Het gebruik van dibond is hierbij ook de perfecte keuze. Het gaat lang mee en de kwaliteit blijft goed ondanks dat het buiten hangt!

Wat zijn de voordelen van Dibond?

Nu je weet waar je dibond voor kunt gebruiken is het tijd voor de voordelen. Het bedrukken van dibond brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Deze zetten we hieronder voor je op een rijtje.

  • Duurzaamheid: Dibond is extreem duurzaam en bestand tegen weersomstandigheden, UV-straling en corrosie, waardoor het zowel binnen als buiten kan worden gebruikt zonder snel te vervagen of te beschadigen.
  • Lichtgewicht: Ondanks zijn stevigheid is dibond verrassend licht van gewicht, waardoor het gemakkelijk te hanteren en te monteren is. Dit maakt het ideaal voor toepassingen waar gewicht een rol speelt, zoals displays.
  • Stijfheid: Dibond is stijver dan traditionele materialen zoals PVC-schuimpanelen, waardoor het minder snel buigt of vervormt. Dit zorgt voor een strakke uitstraling, vooral bij grote formaten.
  • Veelzijdigheid: Dibond kan gemakkelijk worden gesneden, geboord en gevormd, waardoor het geschikt is voor vele dingen, zoals borden, displays, naambordjes en fotoprints.
  • Printbaarheid: Het gladde oppervlak van dibond zorgt voor uitstekende printresultaten en kleurweergave, waardoor het ideaal is voor gedetailleerde afbeeldingen, logo's en tekst.
  • Moderne uitstraling: Dankzij zijn strakke en moderne uitstraling voegt dibond een professionele touch toe aan elk ontwerp.

Nu je de mogelijkheden weet, kun je meteen zelf beginnen met het bedenken van je eigen dibond drukwerk! Kies een mooi formaat en begin met het promoten of tentoonstellen van je eigen ontwerp. Ontdek de mogelijkheden bij Flyerzone.nl

 

Reacties