2 minuten

Roman


Helemaal van de kaart met Kerst

Nog even en je mag aanschuiven voor het kerstdiner. Heerlijk! Stel je zelf het menu samen of ga je eten in een restaurant? Hoe dan ook, het gerecht haal je natuurlijk uit een menukaart. Benieuwd naar gave ideeën voor een ultieme Kerst? Check ons blog!

vorm

vorm-1

Eigen vorm

Een menukaart is natuurlijk bedoeld om mensen te kunnen laten kiezen uit verschillende gerechten. Erg functioneel, maar een goede menukaart is wel belangrijk. Want hoe gelikter jouw menukaart eruit ziet, des te groter de kans is dat mensen nog eens terug komen. Omdat de meeste menukaarten qua lay-out op elkaar lijken, is het juist gaaf om net iets anders te doen. Ga bijvoorbeeld voor een klein formaat of voor een unieke vorm. Leuk hieraan is dat je ook met thema's kunt werken. Voor het kerstmenu kun je bijvoorbeeld je kaart in de vorm van een kerstbal, kerstboom of sneeuwpop laten drukken. Lachen!

formaat

presenteren

Opvallen

Naast de buitenkant, kun je ook binnenin uitpakken. Natuurlijk is het wel handig om te werken met een logische volgorde van je gerechten, maar bij je gerechten kun je best iets extra's doen. Zo kun je met een paar trucjes bijvoorbeeld triggeren om voor een bepaald gerecht te kiezen. Wijk af van het lettertype, zet er een pakkende quote bij of plaats er een gave foto bij. Opvallen maar!

sinterklaas-surprise-5

sinterklaas-surprise-6

Bron: Pinterest.

Meer inspiratie nodig? In ons vorige blog vertellen we alles over kanaalplaat, zeker een kijkje waard!


 

Reacties