Proost op je bierviltjes!

Handig, zo’n bierviltje! Geen kringen op je tafel, snel even een nummer noteren als je smartphone weer eens leeg is of gewoon om spelletjes mee te doen. Maar een bierviltje kan zoveel meer zijn, zoals een mooie aanvulling op je marketingstrategie. Hoe je dat het beste aanpakt? Check dit blog!

Een creatieve boodschapdrager

Je kent bierviltjes voornamelijk vanuit de horeca. Grote kans dat wanneer je aan de bar zit, je bierviltjes niet alleen gebruikt om een glas drinken op te zetten. Je hebt ze waarschijnlijk ook regelmatig in je handen en ziet wat er op het viltje staat. Doordat bierviltjes zo actief worden gebruikt, zijn ze een ideale drager voor je boodschap. Plaats je bedrijfsnaam, logo of slogan op bierviltjes en maak je bedrijf zichtbaar.

Je kunt ook een stapje verder gaan en meer uit je bierviltjes halen. Bedruk het viltje bijvoorbeeld niet alleen met je logo, maar maak ze ook bruikbaar voor je gasten aan de bar door ruimte beschikbaar te laten om aantekeningen te maken. Grote kans dat ze het bierviltje na hun bezoek meenemen naar huis. Zo wordt je bedrijfsnaam op een natuurlijke manier verder verspreid!

bierviltjes

Nóg meer toepassingen

Hoewel je bierviltjes voornamelijk tegenkomt in een kroeg of eetcafé, hoef je je daar niet tot te beperken. Je kunt er zoveel meer mee! Gebruik het bijvoorbeeld voor een opvallende uitnodiging voor je bruiloft of bedrijfsfeest. Grote kans dat de gasten direct in de feeststemming zijn dankzij het bierviltje. Of gebruik het als een alternatief geboortekaartje. Super leuk!

Bierviltjes worden niet vaak buiten de horeca gebruikt. Als jij het wel doet, val je dus zeker weten op tussen de rest. Een goede reden om vaker voor bierviltjeskarton te kiezen!

bierviltjes

Tips voor het bedrukken van bierviltjes

Om je de juiste tips te geven voor het optimaal bedrukken van bierviltjes, is het handig om meer te weten over het materiaal waar bierviltjes van gemaakt worden. Bierviltjes bestaan uit kartonpulp wat gemaakt is van sparrenhout. Dit kartonpulp neemt erg goed vocht op. Dat is toch wel de belangrijkste eigenschap van een bierviltje!

Doordat bierviltjeskarton zo goed vocht opneemt, dien je in jouw ontwerp rekening te houden met een aantal aandachtspunten. Probeer zo min mogelijk dunne lijnen te gebruiken in je ontwerp. Deze hebben namelijk neiging om dicht te lopen. Grotere lijnen en letters zullen van het ontwerp afspringen en extra in de aandacht springen.

Bierviltjes komen voornamelijk voor als ronde viltjes met een doorsnede van 107 mm. Maar waarom zou je meegaan in deze standaard vorm? We kunnen bierviltjes in elke gewenste vorm snijden! Denk buiten de bestaande kaders en laat je viltjes nog meer opvallen. Voor welke vorm ga jij? Bestel vandaag nog jouw gepersonaliseerde bierviltjes!


Op zoek naar nog meer manieren waarop jij kunt opvallen? Lees dan ook onze blog over verrassen met drukwerk.

 

Reacties