Creatief op de vrijmarkt staan doe je zo!

Op 27 april kleurt Nederland oranje en jij waarschijnlijk ook. Maar als echte creatieveling is het helemaal niet nodig om te verdwijnen in die oranje zee. Je wilt graag opvallen, helemaal op de vrijmarkt natuurlijk! Zie je door al het oranje de inspiratie niet meer? Lees dan verder, voor een blog vol met Koningsdag inspiratie.

creatief op de vrijmarkt

Begin bij het begin

Op een vrijmarkt is het natuurlijk heel belangrijk om te bedenken waar je vanaf verkoopt. Is dit een stand, een tafel, een kleed of een spandoek? ‘Een spandoek?’ horen wij je denken. Ja! Een spandoek kan op meerdere manieren gebruikt worden. Zoals we gewend zijn, als aandachtstrekker, of als aankleding van een ruimte. Maar het kan net zo goed de ondergrond zijn waar jij vanaf verkoopt. Dit betekent dat je jouw ondergrond zo gek, mooi, bijzonder of grappig mogelijk kan maken. Ga voor een ontwerp met de Koningsdag kleuren (oranje, rood, blauw en wit) of gebruik een feestelijke print zodat je het ook voor andere gelegenheden kunt gebruiken. Zo trekt alleen het uiterlijk van jouw plekje al veel aandacht!

Wat trek jij uit de kast?

Weet je al wat je gaat dragen op de vrijmarkt? Mogen wij nog wat ideetjes geven? Als creatieveling heb jij vast 1001 ideeën in jouw hoofd die jij associeert met Koningsdag. Wat als je die nou eens zou laten drukken op een pet, shirt of trui? Zo spring jij gegarandeerd tussen al de andere oranje outfits uit. Met een leuk ontwerp zou je zelfs jouw ontwerp op een sticker kunnen laten drukken. Deze kan je verkopen voor een kleine prijs of weggeven aan mensen die je wat bij jou kopen. Zo blijf jij in ieder geval lekker plakken!

Klaar? Tekenen maar!

Ben jij een heuse tekenaar? Denk er dan eens aan om ter plekke te gaan tekenen op de vrijmarkt en verkoop jouw ‘live tekeningen’! Dit kan je doen door portretten te tekenen, realistisch of juist grappig op een cartoon manier bijvoorbeeld. Wat jou het beste ligt. Ook kun je grappige doodles, cartoons, de omgeving of verzoekjes tekenen of schilderen. Waar kan je dat nou het beste op doen? Op een mooi persoonlijk tekenblok! Zo ben jij lekker bezig én sta je met een uniek product op de vrijmarkt. Een hele goede manier om op te vallen!

Het ontwerp

Voor het ontwerp hoeven wij jou natuurlijk niet zoveel te vertellen. Als creatieveling heb jij jouw eigen ideeën. Toch hebben wij een paar ‘kleine’ tips die jouw verschillende ontwerpen helemaal in de stijl van Koningsdag zullen dompelen. Denk aan kleurgebruik, niet alleen oranje hoeft gebruikt te worden! De kleuren van de Nederlandse vlag en ook koninklijk goud zijn hele goede kleuren om het oranje eens mee af te wisselen. Daarnaast zijn bepaalde symbolen en items direct gelinkt aan Nederland en Koningsdag. Denk bijvoorbeeld aan kroontjes, tulpen, tompoucen, klompen, ballonnen en vlaggetjes! Zeker weten dat jij daar wel wat mee kunt. Met een eigen ontwerp sta jij sowieso creatief én uniek op de vrijmarkt!

Regeltjes

Wij geven je in dit blog inspiratie voor verschillende uitingen en producten, toch is het wel handig om altijd even bij de organisatie of de gemeente te checken wat wel en niet mag. Zo kan je bij de één wel een oranje drankje (sinaasappel-ranja bijvoorbeeld) schenken en bij andere vrijmarkten is dit verboden. Hetzelfde geldt voor andere producten die je verkoopt en niet met voeding te maken hebben. Algemene tip is dus om altijd bij jouw lokale vrijmarkt organisatie te checken wat wel en niet mag.Nu jij weet hoe jij creatief op de vrijmarkt kunt staan, staat je nog maar twee dingen te doen: ontwerpen en bestellen bij Flyerzone. Wij wensen jou in ieder geval heel veel succes en plezier op de vrijmarkt tijdens Koningsdag!

 

Reacties