Je eigen bieretiketten maken met deze 4 tips

Het wordt steeds populairder: je eigen biertje brouwen. Hartstikke leuk om te doen en zo’n eigen gebrouwen biertje smaakt ook nét even wat lekkerder dan één uit de supermarkt. Wil je het helemaal goed aanpakken, dan kijk je ook naar het bierflesje. En dan in het bijzonder het etiket. Dit maakt het plaatje helemaal af. Maar waar moet je precies op letten en wat moet er op zo’n biertetiket komen? Wij geven 4 tips!

Bieretiketten maken

Tip 1 - Geef je biertje een naam

Een goed biertje moet natuurlijk eerst een naam krijgen. Iets om goed over na te denken. Niet alleen voor dat ene soort dat jij gebrouwen hebt, maar ook overkoepelend voor jou als brouwer. Handig voor als je later toch besluit het grootser aan te pakken, maar ook gewoon leuk om een naam te hebben. Via de mobiele app Untappd kun je eenvoudig zien of jouw bedachte naam al bestaat. Of simpelweg zoeken naar inspiratie.

Tip 2 - Het juiste formaat

Welk formaat heeft een bieretiket? Voor op een standaard bierflesje wordt vaak het formaat 6 x 8 cm gebruikt. Dit formaat geeft jou voldoende ruimte om je ontwerp te maken en de benodigde informatie op te melden. Heb je nou een afwijkend flesje? Of wil je een ander soort bieretiket maken? Bij Flyerzone kies je net zo gemakkelijk voor één van de andere formaten en vormen. Handig, want zo weet je zeker dat het past op jouw flesjes.

Tip 3 - Wat zet je op een bieretiket?

Als echte thuisbrouwer ben je niet verplicht bepaalde informatie te delen of te vermelden. Maar officieel mag het zelf gebrouwen biertje dan ook je huis niet verlaten. Maak je een etiket, dan is het verstandig om in ieder geval de volgende punten mee te nemen in je ontwerp:

  • De naam of omschrijving van het biertje
  • Een overzicht van alle ingrediënten
  • De netto inhoud van het flesje
  • Het alcoholpercentage van het bier
  • De voedingswaarde van het bier
  • Gegevens van de brouwerij
  • Minimale houdbaarheidsdatum
  • Eventueel een batch- of serienummer

Dit is een lijst met punten die op ‘officiële’ bieretiketten sowieso terug moeten komen. Wil je het dus iets grootser aanpakken dan alleen voor jezelf, dan kun je het op die manier eenvoudig professioneler laten ogen en voldoe je ook aan de regels.

Tip 4 - Een bieretiket op een flesje plakken: zo doe je dat

De bieretiketten die je bij Flyerzone bestelt, worden gedrukt op een speciaal soort stickermateriaal. Je hoeft dus helemaal niets te doen om het bieretiket klevend te laten maken. Neem voor het plakken wel goed de tijd. We snappen goed dat je enthousiast bent en snel aan de slag wilt, maar onzorgvuldig geplakte bieretiketten doen echt afbreuk aan het geheel.

Hoe plak je een bieretiket dan op een flesje? Eigenlijk hetzelfde als met alle soorten stickers. Je begint vanuit één kant of hoek. Van daaruit kun je langzaam het bieretiket steeds iets verder plakken. Luchtbellen krijgen op deze manier geen kans, wat zorgt voor een strak eindresultaat.


Zo nu heb je een eigen biertje staan mét een gepersonaliseerd en eigen bieretiket. Proost! Wil je dit nu nog verder uitbreiden? Kijk dan eens bij bijvoorbeeld onze bierviltjes of onderzetters. Dit zorgt direct voor een luxe en professionele uitstraling van jouw biertje.

Naast biertetiketen kunnen wij voor de wijnliefhebbers ook wijnetiketten maken. Ideaal voor degenen die zelf wijn maken!

 

Reacties