A0 formaat

Wat is het A0 formaat?

Met het A0 formaat weet je één ding zeker: je valt sowieso op. Met de afmeting van 84 x 118,8 cm of 840 x 1188 mm is het ook direct het grootste A-formaat. Het A0 formaat heeft een oppervlakte van precies één vierkante meter. Ruimte genoeg dus om jouw boodschap, foto of afbeeldingen te communiceren. Gezien het formaat wordt dit formaat voornamelijk gebruikt voor posters, eventueel in combinatie met een A0 stoepbord of A0 kliklijst. Groots communiceren wordt op deze manier een fluitje van een cent.

Waar ga jij de A0 afdruk voor gebruiken? Kleed je jouw etalage aan? Komen de posters door de stad te hangen? Of zet een stoepbord voor je deur neer. Waar je het ook voor gebruikt: de mensen kunnen niet om je heen. Ook als je op zoek bent naar een ander materiaal dan papier kun je met een A0 formaat prima uit de voeten. Je kunt denken aan bijvoorbeeld één van de verschillende plaatmaterialen of gedrukt als spandoek.Hoe groot is A0 in mm, cm, inch en pixels?

Met het A0 formaat heb je direct het grootste formaat binnen de A-reeks te pakken. Dit is dan ook het startpunt waarop alle andere A-formaten zijn gebaseerd. Maar hoe groot is het eigenlijk precies? Het A0 formaat staat gelijk aan:

  • 840 x 1188 millimeter
  • 84 x 118,8 centimeter
  • 33,1 x 46,8 inch
  • 14043 x 9933 pixels, op basis van 300dpi

Hoe zwaar is een A0?

Er is geen standaard gewicht voor een A0 formaat. Het gewicht is afhankelijk van het soort materiaal waar het van gemaakt is. Weet je het gewicht van het materiaal, dan is het gewicht eenvoudig te berekenen. De oppervlakte in vierkante meters (breedte x hoogte) x het gewicht per vierkante meter. Gaat het om een A0 poster gedrukt op 170 grams papier, dan is het gewicht 170 gram. Om het gewicht van jouw drukwerk te berekenen, kun je ook eenvoudig gebruik maken van onze papiergewichtcalculator.

Hoe lever je je drukbestand aan voor A0?

Om goed drukwerk te ontvangen, is het belangrijk dat je een goed drukbestand aanlevert. Wil je er zeker van zijn dat jouw bestand in orde is? Maak deze dan op aan de hand van onze opmaakvoorwaarden. Een paar algemene tips:

  • Zorg dat je bestand 3 mm afloop heeft. Het bestand wordt dus 846 x 1194 mm. Zo voorkom je witte randen rond het drukwerk.
  • Zorg voor een goede resolutie, minimaal 150 dpi. Zo weet je zeker dat jouw ontwerp haarscherp gedrukt wordt
  • Zorg voor het juiste formaat. Dit voorkomt schaling en wordt het ontwerp gedrukt zoals jij dat wilt
Mail ons

Snel antwoord

Vragen?

Mag altijd

We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:00 - 18:00.


088 3500 150
info@flyerzone.nl
06 38 32 39 82