a1 formaat

Wat is het A1 formaat?

Dus jij wilt meer weten over het A1 formaat, het op één na grootste A-formaat? Dan zit je hier goed! Het A1 formaat heeft een afmeting van 59,4 x 84 cm. Het formaat is exact de helft van het grootste A-formaat: de A0. Door de grootte wordt het vaak ingezet als A1 poster of gedrukt op A1 plaatmateriaal of spandoek. Een beetje afhankelijk van het ontwerp natuurlijk, maar je kunt het drukwerk in veel gevallen al van een grote afstand lezen. Ideaal dus in een drukke (winkel)straat. Opvallen ga je hoe dan ook doen!

Bij Flyerzone heb je een ontzettend ruime keuze aan materialen waarop je een A1 ontwerp kunt laten drukken. Naast een grote reeks aan verschillende papiersoorten, kun je ook gaan voor een stevig bord van bijvoorbeeld dibond of forex. Ga je voor een poster? Dan kun je jouw print extra beschermen door deze te gebruiken samen met een A1 stoepbord of een A1 kliklijst. Zo kun je de poster vaak ook nog eens buiten gebruiken. Ideaal toch?Hoe groot is A1 in mm, cm, inch en pixels?

Met het A1 formaat heb je direct één van de grootste formaat binnen de A-reeks te pakken. Vanaf het startpunt A0, is dat het tweede formaat. Maar hoe groot is het eigenlijk precies? Het A1 formaat staat gelijk aan:

  • 594 x 840 millimeter
  • 59,4 x 84 centimeter
  • 23,4 x 33,1 inch
  • 9933 x 7016 pixels, op basis van 300dpi

Hoe zwaar is een A1?

Er is geen standaard gewicht voor een A1 formaat. Het gewicht is afhankelijk van het soort materiaal waar het van gemaakt is. Weet je het gewicht van het materiaal, dan is het gewicht eenvoudig te berekenen. De oppervlakte in vierkante meters (breedte x hoogte) x het gewicht per vierkante meter. Gaat het om een A1 poster gedrukt op 250 grams papier, dan is het gewicht 124,74 gram. Om het gewicht van jouw drukwerk te berekenen, kun je ook eenvoudig gebruik maken van onze papiergewichtcalculator.

Hoe lever je je drukbestand aan voor A1?

Om goed drukwerk te ontvangen, is het belangrijk dat je een goed drukbestand aanlevert. Wil je er zeker van zijn dat jouw bestand in orde is? Maak deze dan op aan de hand van onze opmaakvoorwaarden. Een paar algemene tips:

  • Zorg dat je bestand 3 mm afloop heeft. Het bestand wordt dus 600 x 846 mm. Zo voorkom je witte randen rond het drukwerk.
  • Zorg voor een goede resolutie, minimaal 150 dpi. Zo weet je zeker dat jouw ontwerp haarscherp gedrukt wordt
  • Zorg voor het juiste formaat. Dit voorkomt schaling en wordt het ontwerp gedrukt zoals jij dat wilt
Mail ons

Snel antwoord

Vragen?

Mag altijd

We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:00 - 18:00.


088 3500 150
info@flyerzone.nl
06 38 32 39 82