a9 formaat

Wat is het A9 formaat?

Ben jij op zoek naar drukwerk op A9 formaat? Dan ben je bij Flyerzone aan het juiste adres! Het formaat is geen standaardformaat, maar je kunt de afmetingen van 3,7 x 5,2 wel ingeven als eigen formaat bij veel producten. Op die manier ontvang je wel gewoon een A9 formaat. Het grootste A-formaat dat je standaard kunt selecteren, is het A8 formaat.Hoe groot is A9 in mm, cm, inch en pixels?

Het op één na kleinste formaat in de A-reeks. Maar hoe klein is een A9 eigenlijk? Wij zetten de afmetingen in verschillende eenheiden voor je op een rijtje:

  • 37 x 52 millimeter
  • 3,7 x 5,2 centimeter
  • 1,5 x 2 inch
  • 437 x 614 pixels, op basis van 300dpi

Hoe zwaar is een A9?

Er is geen standaard gewicht voor een A9 formaat. Het gewicht is afhankelijk van het soort materiaal waar het van gemaakt is. Weet je het gewicht van het materiaal, dan is het gewicht eenvoudig te berekenen. De oppervlakte in vierkante meters (breedte x hoogte) x het gewicht per vierkante meter. Gaat het om een A9 flyer gedrukt op 350 grams papier, dan is het gewicht 0,6734 gram. Om het gewicht van jouw drukwerk te berekenen, kun je ook eenvoudig gebruik maken van onze papiergewichtcalculator.

Hoe lever je je drukbestand aan voor A9?

Om goed drukwerk te ontvangen, is het belangrijk dat je een goed drukbestand aanlevert. Wil je er zeker van zijn dat jouw bestand in orde is? Maak deze dan op aan de hand van onze opmaakvoorwaarden. Een paar algemene tips:

  • Zorg dat je bestand 3 mm afloop heeft. Het bestand wordt dus 43 x 58 mm. Zo voorkom je witte randen rond het drukwerk.
  • Zorg voor een goede resolutie, minimaal 150 dpi. Zo weet je zeker dat jouw ontwerp haarscherp gedrukt wordt
  • Zorg voor het juiste formaat. Dit voorkomt schaling en wordt het ontwerp gedrukt zoals jij dat wilt
Mail ons

Snel antwoord

Vragen?

Mag altijd

We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:00 - 18:00.


088 3500 150
info@flyerzone.nl
06 38 32 39 82